MS World Discoverer hajóroncs, Salamon-szigetek, Óceánia

Az 1973-ban épült MS World Discoverer tengerjáró hajó volt, amely utasokat szállított a sarki régiókba. Sajnos pályája 2000. április 30-án hirtelen véget ért, amikor zátonyra futott a Csendes-óceán déli részén található Salamon-szigeteknél, miután nekiütközött egy feltérképezetlen sziklának vagy zátonynak, amely megrongálta a hajótestet.

A Roderick-öböl szélén, a Nggela-szigeteken csodálható meg ez a lenyűgöző hajóroncs, amely másokkal ellentétben még mindig meglehetősen jó állapotban van.

ms world discoverer

YOGN-42 hajóroncs, Lanai, Hawaii

A hawaii Lanai-sziget északi partját Shipwreck Beach néven is ismerik, mivel egy tucatnyi van rajta – néhány hajót a 19. századi társaságok is önként hagytak ott –, így a turisták és a műtárgyak szerelmesei kedvenc helyévé vált. Az egyik ilyen roncs a YOGN-42 a Kaiolohia-öbölben. A parttól több méterrel a vízben pihenő YOGN-42 az első a 9 km hosszú partszakasz számos roncsa közül.

YOGN-42 hajóroncs

Helvetia hajóroncs a Rhossili-öbölben, Walesben

A walesi Swansea állambeli Rhossili-öböl leglátványosabb attrakciója kétségtelenül a Helvetia hajóroncs, amely 1887. november 1-je óta egy másik hajóval való ütközés óta ott hever. Az Atlanti-óceán azonban egy kicsit hozzájárul a Helvetia-relikviák eróziójához. minden évben több, így valószínű, hogy maradványai néhány évtizeden belül már egyáltalán nem lesznek láthatók. Ezért ez egy olyan célpont, amelyet gyorsan meg kell látogatni!

Helvetia hajóroncs