Cádiz, Európa egyik legrégebbi városa, teljesen körülvéve víz, ahol egy aranykupolás katedrális és több mint 100 őrtorony található. Szintén tökéletes egynapos kirándulási távolság Marbellától.

Cádiz városa és kikötője több mint 3500 éves múltra tekint vissza, így ez a legrégebbi a nyugati világban. A föníciaiak 1100-ban alapították, Neptunusz fia a névadója, és Herkules oszlopai között található, a történelem, a kultúra és a mitológia mélysége és intenzitása itt elsöprő. Látványosságok, történelmi helyszínek és épületek borítják a helyszín ősi utcáit, amelyek a mitológiában Európa és Afrika elválasztási pontját jelzik.

San Sebastian kastély

Ha egy sétát tesz a Campo del Sur-on, az egyenesen a velenceiek által elnevezett San Sebastian-kastélyhoz vezet. Ez a 18. századi kastély egy kis szigeten épült, amelyet móló köt össze a várossal (lásd a fenti képet), és a védelem megerősítésére szolgált 200 évvel azután, hogy velencei tengerészek által épített kis őrtorony volt.

Ma a kastély nyitva áll a turisták előtt, és a legcsodálatosabb kilátást nyújtja a tengerpartra, a strandokra és magára a városra. Ingyenes kiállítások várják a vendégeket, a kastély udvara pedig egész évben koncerteknek és rendezvényeknek ad otthont.

 

Santa Catalina kastély

A város védelmének másik fontos része, a Santa Catalina kastély a híres La Caleta strand másik végén található . A csillag alakú erőd a spanyol király parancsára épült, és a 17. századi spanyol építészet lenyűgöző példája. A kastély hihetetlen kilátást nyújt az óceánra, San Sebastian városára és várára. 1693-ban kápolnával bővítették a helyet, amikor II. Károly spanyol elrendelte az építkezést, és Alexandriai Szent Katalinnak és a Szeplőtelen Fogantatásnak szentelte.

Erősen ajánlott egy naplemente séta a várfalak körül, amelyeket az Atlanti-óceán borít.

cádizi székesegyház

Cádiz leghíresebb műemléke több mint egy évszázadot vett igénybe, így a 18. és 19. századi építészeti stílusok keveréke a barokktól a neoklasszikusig. Arany kupolája jeladóként működik, így a város minden tájáról láthatóvá válik.

A helyiek a székesegyházat „új” katedrálisként emlegetik, mivel az egykori ma Santa Maria templom. Sétáljon fel a Torre de Poniente egyik harangtornyára, hogy megcsodálja a 360 fokos panorámát a városra és azon túl.

Teatro Romano de Cádiz

Ez a színház a Kr.e. 70-re nyúlik vissza, amikor Julius Caesar tanácsadója, Lucius Cornelius Balbo és unokaöccse úgy döntött, hogy kiterjesztik a város határait. A Theatrum Balbi néven is ismert név ezekre a római alapítókra utal, akik a (ma) El Pópulo negyedben egy kibővített városrészt és egy amfiteátrumot is építettek, amelyeket csak 1980-ban fedeztek fel itt. Az ásatási munkálatok során a a színház, amelyről úgy gondolják, hogy az egyik legnagyobb (kapacitása körülbelül 20 000) és a legrégebbi az egész Ibériai-félszigeten.

Ez egy hihetetlen lehetőség egy ilyen történelmi nevezetesség első kézből való megtapasztalására. Szervezett túrán részt vesz, a belépés ingyenes.

A Plaza de San Juan de Dios

Ez a tér az 1500-as évek elején épült, és eredetileg a város fő csomópontja volt, közel a kikötőhöz. Eredetileg egy város „plaza polgármestere” a város falain kívül volt, és itt találta volna meg a kereskedők nyüzsgését, akik egzotikus termékeket hoznak be a világ minden tájáról, különösen Indiából és Amerikából. Napjainkban a plázának rengeteg látnivalója van a San Juan de Dios-templom mellett, valamint a kerületét szegélyező, hatalmas városháza épülete. Szökőkutak, valamint számos étterem, bár és kávézó található, amelyekből élvezheti a környéket.

 

Plaza de España

A Plaza de España híres emlékműve 1912-ben épült a spanyol alkotmány 100. évfordulója alkalmából (amelyet valójában Cádiz városában írtak alá 1812-ben). A rendkívül szimbolikus Monumento a las Cortes de Cádiz egy üres elnöki széket, az alkotmány feliratait, valamint a békét, a háborút, a mezőgazdaságot és az állampolgárságot ábrázoló alakokat tartalmaz.

A nagy emlékmű mellett a tér tökéletes hely a délutáni pihenésre, a történelem elmerülésére, vagy egyszerűen csak üldögélni és nézni az embereket.

 

PARKOK

Az Alameda Apodaca park és a Genoves Park kötelező látnivalók Cádizban. Ha forró nyári nap van, megkönnyebbül, ha megtalálja a szükséges árnyékot, miközben sétál a kertben, és talál egy padot, ahol megpihenhet.

 

Az Alameda Apodaca Park a víz közelében található, és számos szobrot, kerámiát, szökőkutat tartalmaz, és gazdag növényvilággal. Lenyűgöző séta, valamint erősen ajánlott naplemente hely.

A Genoves Park Cádiz legnagyobb közkertje, híres, napernyő alatti gyerekek szökőkútjával, barlangjaival és tójellemzőivel, vízeséseivel és számos egyéb műemlékkel. a világ minden tájáról.

 

Mercado de Cádiz

Cádiz városában több száz nagyszerű étkezési hely van, amelyekhez saját cikkre lenne szükség, de sok városban az egyik legjobb hely a helyi ételek felvásárlására a fő piac. Itt megtapasztalhatja Cádiz legjobb termékeit, az embereket és a kínált egyéb árukat.