Barafundle Bay, Wales
Egy séta a pembokeshire- i part menti ösvényen a sziklák tetején haladva megéri a várakozást ahogy elénk tárul a látvány. A Barafundle-öböl által szegélyezett, finoman tiszta, türkizkék vizet és homok íve. Ez az öböl gyakran vezeti az Egyesült Királyság legszebb strandjait, és ha nyáron térünk ide mozgalmas hétvégét tölthetünk itt, és érezni fogjuk a varázslatot.

7. Praia da Arrifana, Portugália
Algarve vad, széltől felkorbácsolt nyugati partján kevés nincss tömeg turizmus, az Atlanti-óceán hullámai pedig hatalmasak.
A sziklákkal borított Praia da Arrifana egy gyönyörű arany félhold, romos erőddel, tengerparti étteremmel és rengeteg lehetőséget ad a szörfözéshez.

8. Cala Macarella, Menorca
A Menorca délnyugati partján egy apró öböl Cala Macarella, lisztfehér homokkal és megdöbbentően türkizkék vízzel.
A fenyőkkel és tölgyesekkel tarkított sziklák között nyüzsgő, patkó alakú öböl csak gyalog vagy hajóval közelíthető meg. Nyáron hihetetlenül zsúfolttá válik, ezért azt ajánljuk, hogy elő avagy utószezonban látogassanak ide.

9. Navagio Beach, Görögország
A zákinthosi Navagio, az egymillió képeslapról visszaköszönő görög tengerpart a hajóronccsal– innen ered a prózai beceneve a Hajóroncs Beach.
Hatalmas sziklák meredeznek a tökéletes homokív és tenger felett, amely paradicsom a nyári szezonban túl zsúfolt, még akkor is ha kizárólag hajóval közelíthető meg.
Elő és utószezonban mindenképpen érdemes ide hajózni!