Lara Beach, Ciprus
Egy kis ízelítő Ciprusról a turizmus hajnala előtt, az elragadóan félreeső Lara Beach egy kis félreeső rész a sziget nyugati partján. Ez egy göröngyös autóút (a 4×4 ajánlott) érhető el, de az erőfeszítések megtérülnek, ha elérik a természetvédelmi terület rendkívül érintetlen homokját és érintetlen vizeit – ez egy fontos keltető és fészkelőhely a zöld teknősök számára.

6. Zlatni Rat, Horvátország
A horvát tengerpart leggyakrabban fotózott része , a Brač-szigeten található Zlatni Rat. Inkább főszezonon kívül érdemes ide látogatni hogy békésebb hangulatot találjon ezen a fenomenális homokos-kavicsos strandon.

17. Dueodde, Dánia
A naplemente festői pasztellfényében, mint egy álom, Dueodde Bornholm szigetének legdélibb csücskében fekszik a dán Balti -tengeren. A kiterjedt dűnék és fenyők mögött homokja olyan fehér és puha,porszerű– valójában olyan finom szemcsés, hogy valaha homokórákban használták.
Mérföldeket sétálhat, teret és magányt találva, és jócskán belegázolhatunk a tengerbe, miközben a víz csak a térdig ér. Éjszaka az egyetlen fény a csillagokból és a villogó világítótoronyból jön.

18. Keem Bay, Írország

Az írországi Wild Atlantic Way egycsodátt rejt, ha drámai partvonalakról van szó – és sehol sem jobban, mint a csodálatosan távoli Keem-öbölben , az Achill-sziget távoli nyugati részén. . A viharos tengerek megtették hatásukatés az ír időjárás ingatag szeszélyeit viselve ez a félholdas aranyhomokos öböl meredek sziklák és füves lejtők lábánál terül el. A sütkérező cápák néha a tengeren is megfigyelhetők.

19. Myrtos Beach, Kefallonia
A meredek domboldalon lefelé vezető út a kefallóniai Myrtos felé éppúgy felgyorsítja a pulzusunkat, mint maga az öböl. Felülről úgy néz ki, mintha a hatalmas Poszeidón emelkedett volna ki a mélyből, és kettéhasította a partot, maga mögött hagyva ezt a vadul gyönyörű, fehér kavicsos öblöt, amelyet puszta sziklák kereteznek, és a tenger borítja, amely szinte minden kéket ketyeg a színtáblázaton.

20. Spiaggia dei Conigli, Szicília
Szicília vulkáni hegyein fantasztikus strandok találhatók, de egy csodálatosabb spiaggia is található a part mellett, a távoli, még mindig titkos Lampedusán – Olaszország legdélibb szigetén, amely földrajzilag közelebb van Tunéziához. Itt lenyűgözi a Spiaggia dei Conigli (Nyúlpart) fehérített homokkal és sekély akvamarinvízzel. A csak hajóval vagy gyalogosan megközelíthető strand egy tengeri rezervátum részét képezi, ahol a medveteknősök fészkelnek – ezért nagyjából májustól augusztusig tilos éjszakánként itt tartózkodni.