Az európai tengerparti öblök között számos gyönyörű hely van, amelyek közül néhány a következők:

  1. Calanques, Franciaország: Az északi Marseille-ben található Calanques egy 20 kilométer hosszú, festői szépségű öbölrendszer, amely a Mediterrán-tenger és a fehér sziklák találkozásánál található.
  2. Amalfi-part, Olaszország: Az Amalfi-part Olaszország déli részén található és gyönyörű színes házaival, meredek hegyoldalaival és csodálatos strandjaival híres. A part mentén számos apró öböl található, amelyek mindegyike varázslatos látványt nyújt.
  3. Costa Brava, Spanyolország: A Costa Brava Spanyolország keleti partján található, és gyönyörű homokos strandjaival és kis öblökkel büszkélkedhet. A kristálytiszta víz és a hófehér homokos partok igazi paradicsomot jelentenek azok számára, akik szeretnének elbújni a világ elől.
  4. Azorok szigetei, Portugália: Az Azorok szigetei Portugália partjainál helyezkednek el, és egy gyönyörű öblökkel teli vulkanikus szigetcsoportot alkotnak. Az öblökben kristálytiszta víz és színes korallzátonyok találhatók, amelyek ideálisak a búvárkodás és a snorkeltezés szerelmeseinek.
  5. Kefalónia, Görögország: Kefalónia egy gyönyörű görög sziget, amelynek partjait gyönyörű öblök szabdalták. A Myrtos Beach, Lourdas Beach és a Antisamos Beach csak néhány a sok fantasztikus strand közül, amelyek gyönyörű öblökben helyezkednek el.amalfi