Az utazás a cél

Végső soron, akár egy tökéletes étel, akár egy lenyűgöző városkép keresésére indul útnak, az utazás éppúgy az út mentén történő felfedezésről szól, mint az, ami az útvonalán szerepel.
Ezt szem előtt tartva a Lonely Planet hat „utazási” helyet jelölt ki, amelyek a leginkább vándorló utazók számára.
Nem meglepő, hogy a közép-ázsiai Bhután királyság csökkent. 2022-ben az ország végre újra megnyílt a turizmus előtt, és bemutatta koronaékszerét – a Trans-Bhután-ösvényt, amely kilenc dzongkhagot (körzetet), 28 gewogot (helyi önkormányzatot), két települést, egy nemzeti parkot és 400 történelmi és kulturális helyszínt köt össze.
 listára felkerült további célpontok közé tartozik a ghánai Accra – ahol „frenetikus, nyüzsgő piacok, új közösségi terek, például gördeszkaparkok és kreatív terek művészek számára” található – és El Salvador Közép-Amerikában. A Lonely Planet szerint ez utóbbinak „idilli strandjai” vannak, és „csendben válik azzá a hellyé, ahol a hozzáértők elkapják a hullámokat és csiszolják szörftudásukat”.
Eközben az Isztambul és Szófia közötti vonatút – egy körülbelül 400 mérföldes út – az Utazás kategóriába tartozik. Ez a „nemrég felújított éjszakai szolgáltatás” állítólag „két kalandot kavar egybe, elhagyva azt a helyet, ahol kelet találkozik a nyugattal Isztambulban, és 11 órával később Bulgária nyugodt fővárosában helyezi el Önt”. Őszintén szólva elég fantasztikusan hangzik.
Zambia, egy másik „utazási” célpont, a Victoria-vízesésről lehet leginkább ismert, amely az UNESCO leírása szerint „zajosan lemerül egy sor bazaltszurdokban, és szivárványos ködöt hoz létre”.
De még ha a világ leglenyűgözőbb vízesése nem is kényszerítő ok a látogatásra, az állatvilág vad sokfélesége – zsiráfok, elefántok, oroszlánok, vízilovak, gepárdok és még sok más – tökéletes választás a szafari vakációhoz.
Isztambul, Törökország és Szófia, Bulgária
Nova Scotia, Kanada
Bhután
Zambia
Nyugat-Ausztrália
Parque Nacional Naturales, Kolumbia