Európa 20 leglenyűgözőbb strandja, amelyet érdemes felfedezni 2022-ben

Az Atlanti-óceán vad, szélfútta partjaitól kezdve a hegyekkel övezett sarkvidéki öblökig, ahol a bálnákkal találkozhatunk, avagy Olaszország és Görögország napsütötte, eldugott kis öbleiig, elhozzuk az európai tengerpart krémjét, melyet a Lonely Planet állított össze.

1. Haukland Beach, Norvégia

A Norvég-tengerből, mint egy sárkány gerince emelkedik ki, a Norvégia északnyugati partjainál fekvő Lofoten szigete. Az északi-sarkvidéki álom – akár az Éjféli Nap soha el nem múló fényében, akár a táncoló északi fény alatt a téli hóban. A Haukland Beach mintha nem ebbe a világba tartozna, tüskés gránitcsúcsokkal a a zafírtenger fölött. A víz nyáron is hűvös (soha nem haladja meg a 15 °C-ot), de akkor is úgy érzi az ember, hogy legszívesebben hogy beugorna.

2. Cala Goloritzè, Olaszország

Szardínia keleti partjainál található , a Golfo di Orosei.
A tengerparti szépsége elképesztő Cala Goloritzè , hófehér kavicsai a legtisztább akvamarinkék tengerszín amit talán valaha láthat az utazó
A mészkősziklák drámaian magasodnak az öböl felé.

3. West Beach, Skócia

Az Atlanti-óceán vad északi részén, a Külső-Hebridák rejtik Európa legtávolabbi strandjait.
Egyet nehéz is külön kiemelni, de a West Beach Berneray kis szigetén lévő strandok külön szót érdemelnek. A dűnéken és a szél által összekuszált füvön keresztül érni el ezt az elbűvölő, három mérföldnyi fehér homokos partszakaszt, amely finoman belecsúszik a türkizkék tengerbe. Gyakran üres, de a fejünk felett trillázó tengeri madarak és időnként felbukkanó delfin rajok betöltik a teret.

4. Plage de Palombaggia, Korzika

Korzika délkeleti részén a Plage de Palombaggia elbűvölő hosszú, partnyúlványívével, amely az üveghez hasonló tiszta kék vízhez vezet.
Illatos fenyőkkel, erdős dombokkal körülvéve, amelyeknél napnyugtakor kabócákkal duruzsolása hallatszik, a mediterrán, érintetlen strand.
Kiváló helyszín snorkelezéhez vagy piknikezéshez.

Platja Illetes, Spanyolország
Hosszú, fehéres-sárgás homokkal és áttetsző azúrkék vizével a Formentera ’s Platja Illetes szépen illeszkedik a mezítlábas paradicsomba.

Többen hasonlítják mind a homok színét, mind a vizet a Karib térség tengerpartjaihoz.
A strand a keskeny Trucador-félsziget nyugati részét alkotja, és közvetlenül a tengerparton található a két szigetecske is, Pouet és Rodona, amelyek a strand nevét adják.